Společný betlém

08.11.2022 10:23

Vážení rodiče, žádám vás o spolupráci při výrobě Velkého společného školkového betlému. Vytvoříme z jednotlivých postav společný betlém. Každé dítě si vylosuje jednu postavu a tu pak, s vaší pomocí a za spolupráce celé rodiny, doma vyrobí. Z jednotlivých postav poté ve školce sestavíme velký betlém.

Děti vám donesou domů cedulku s vylosovanou postavou. Při výrobě jednotlivých postav nijak nebudeme omezovat váš výběr materiálu. Je zcela na vás z čeho figurku vyrobíte, jak ji pojmete a vymyslíte. Požádám vás pouze o dodržování daných velikostí, aby betlém bylo možno vystavit a aby postavy k sobě velikostně pasovaly.

Velikost dospělé postavy 20 cm

Velikost dětské postavy 10 cm

Velikost zvířecí figury velké ( kůň, osel, vůl, velbloud, slon atd.)  10 cm

Velikost zvířecí figury menší ( ovečka, beránek, pejsek atd.) 5 cm

Nyní máte dostatečně dlouhou dobu na promyšlení a případně vyhledání vzhledu postav a materiálu, ze kterého budete vyrábět. Hotové postavy do betléma, prosím, odevzdejte v pátek 25.11. ráno do školky.

Vážení rodiče, moc vás prosíme o spolupráci na této akci. Vím, že máte hodně práce, ale společná práce s dětmi a poté celkový výsledek společného snažení bude určitě stát za to a děti budou jistě nadšené. Prosím, zúčastněte se akce všichni a vyrobte svou postavu, aby náš betlém byl kompletní a nikdo nám nechyběl. Pro všechny zúčastněné výrobce budou připraveny malé odměny. Děkujeme vám mnohokrát za spolupráci a těšíme se na společné dílo.