Krabice od bot 2019

18.11.2019 18:11

I v letošním roce bychom se rádi připojili k projektu „Krabice od bot“

Přestože by Vánoce měly být časem klidu, radosti a spokojenosti, uvědomujeme si, že ne ve všech rodinách to tak může být. Tato akce nás oslovila především proto, že v ní děti (samozřejmě s pomocí rodičů) pomáhají dětem. Na stránkách https://www.krabiceodbot.cz/ si můžete přečíst veškeré informace, které potřebujete vědět. Naším cílem je, aby se děti aktivně zapojily do sbírky. Tím se učí podělit o vlastní hračku, myslet na druhé a pomáhat lidem kolem sebe. Vyberte tedy společně s vašimi dětmi hračky, které chtějí darovat. Zabalte pěkné dárky, které by udělaly radost i vašim dětem. Mohou to být různé hračky, panenky, auta, plyšová zvířátka, pastelky, sešity či bloky na kreslení, hezké oblečení, bonbóny, školní a výtvarné potřeby, kosmetika, doplňky a další věci, které vás a děti napadnou. Navrch můžete přidat fotografii a třeba i vánoční pozdrav. Nezapomeňte, že věci musí být zachovalé, funkční a v perfektním stavu, neměly by být moc opotřebované, příliš staré nebo také křehké či nebezpečné. Můžete darovat i oblečení, pokud je čisté a v bezvadném stavu. Na krabici pak můžete napsat velikost darovaného oblečení. Myslete zároveň na to, že váš dárek může být to jediné, co dítě najde pod stromečkem. Proto vždy k oblečení přidejte i jiné drobnosti, které udělají radost (hračky, knížky, pastelky nebo sladkosti). Děti přece jen „měkké dárky“ moc nepotěší, i když by je třeba potřebovaly. Dárky dejte do krabice od bot (může být i jiná krabice, ale podobné velikosti) a zabalte jako hezký vánoční dárek. Nezapomeňte přidat čitelný štítek s věkem a pohlavím dítěte. Štítek je velmi důležitý. Připevněte jej, prosím, tak, aby se nemohl od krabice oddělit, ideálně použijte samolepku. Pro lepší ochranu dárku během přepravy můžete dárek přebalit průhlednou fólií. Prosíme, nelepte na dárky různé dekorace (mašličky, hvězdičky apod.). Během přepravy se mohou odtrhnout a obal dárku poškodit. Krabice je pak také méně skladná. 

Naše školka bude dárky předávat na sběrné místo v Mníšku pod Brdy. Je nezbytně nutné si dárek nejdříve zarezervovat u sběrného místa. Na tomto odkazu 

https://www.krabiceodbot.cz/sberne-misto/106/mestsky-urad-mnisek-pod-brdy/  

vidíte přesně, kolik dárků pro jaké děti je potřeba. Vybraný dárek si tedy zarezervujte. Při rezervaci, prosím uvádějte kontakt na školku (MŠ Černošice Topolská, mail mokropeskaskolka@seznam.cz, telefon 602370636), abychom poté mohli dárky za školku předat. Nezarezervované dárky od nás nebudou na sběrném místě přijaty. Pokud se chcete akce zúčastnit, začněte přemýšlet, jaký dárek pro jaké dítě věnujete a zarezervujte si ho. V pondělí 2.12. ráno, při příchodu do školky, všechny dárky přineste do školky a my už se postaráme o předání na sběrné místo.  

Děkuji vám za případný příspěvek