Exkurze na letiště v Praze Ruzyni

17.05.2024 19:57

Ve STŘEDU 29.5.2024 pojedou všechny děti na exkurzi na LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ. Jedeme vlakem na Smíchov a pak následně metrem a autobusem až na letiště. Ráno přiveďte děti do školky v běžném čase. Zpět se vracíme do školky cca v 16 hodin. Poté bude normálně výuka angličtiny. Protože nemáme stále kuchařku, prosím vás, dejte dětem s sebou do batůžku jídlo na celý den, plastovou zavírací lahvičku s pitím, pláštěnku, malou sladkost a kapesníky.  Na sebe dětem oblékněte žluté školkové tričko. Čepici nebo klobouk proti slunci dětem dávat nemusíte. Dostanou ze školky žluté školkové kšiltovky.

Exkurze nás provede největším mezinárodním letištěm v České republice, kde budeme mít možnost pozorovat letadla přímo na ranveji a zároveň se seznámit s jedinečnou hasičskou technikou. Co nás čeká?

Vyhlídkový autobus: Prohlídka zahrnuje návštěvu oblasti Jih, Sever a Cargo zóny. Projedeme se vyhlídkovým autobusem a budeme sledovat odbavení letadel, jejich navádění na stání a další zajímavosti.

Letadla na ranveji: Budeme mít možnost stát pouhých pár metrů od přistávací dráhy, kde uvidíme letadla přímo na ranveji. Budeme moci sledovat jejich přistání a odlety a pozorovat provoz na ploše.

Hasičská záchranná stanice: Navštívíme nejmodernější hasičskou stanici v ČR. Zde se seznámíme s technikou a postupy, které hasiči používají při zásazích na letišti.